x

Ζήνα Πέγκυ

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το χωριό Σιταριά του Νομού Ιωαννίνων.

Είναι κόρη της τραγουδίστριας Στέλλας Χρυσικοπούλου.

Έχει σπουδάσει πιάνο και χορό ενώ μετά το σχολείο ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο. Παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι.

Στις 10 Ιουνίου του 2007 παντρεύτηκε σε δημόσια τελετή τον επιχειρηματία Γιώργο Λύρα. Ο γάμος τους έγινε στο Τρίκορφο Φωκίδας.

Έχει μια κόρη την Ηλέκτρα που γεννήθηκε το 2011.

Δισκογραφία και εμφανίσεις

Η Πέγκυ Ζήνα έχει δεκαπέντε προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλά ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού όπως με τον Νότη Σφακιανάκη, τον Πασχάλη Τερζή, τον Στέλιο Ρόκκο, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Αντώνη Ρέμο, τον Σάκη Ρουβά, τον Νίκο Κουρκούλη, τον Γιάννη Πλούταρχο και άλλους.

Το 2002 εμφανίστηκε στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου και του Σάκη Ρουβά στο Απόλλων Palace.

Το 2005 το άλμπουμ “Ματώνω” τιμήθηκε με το βραβείο “Αρίων”.

Tο χειμώνα 20092010 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο στην Ιερά Οδό , στη συνέχεια εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη στο Odeon με μεγάλη επιτυχία και ξανασυνεργάστηκαν για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα στην Αθήνα, 2010-2011.

Την άνοιξη του 2012 τραγούδησε με τη Πάολα στο νυχτερινό κέντρο Θέα. Το χειμώνα του 2012-2013 εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Δήμο Αναστασιάδη στο STAGE by night.

Την άνοιξη του 2013 συνεργάστηκε ξανά 14 χρόνια μετά με τον Γιάννη Πλούταρχο. Το χειμώνα 2013-2014 εμφανίζεται στη Πύλη Αξιού στη Θεσσαλονίκη με τον Τάκη Ζαχαράτο σε ένα ανατρεπτικό show. Την άνοιξη του 2014 εμφανίζεται στο Θέαμε τον Νίκο Οικονομόπουλο όπου σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Τον χειμώνα 2014-2015 συνεργάζεται ξανά με τον Νότη Σφακιανάκη στο Φωταέριο ενώ κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι “Με τη πλάτη στο τοίχο” σε μουσική και στίχους του Θάνου Παπανικολάου. Την άνοιξη του 2015 ξεκίνησε εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη με το Νίκο Μακρόπουλο στο Club Vogue όπου σημειώνουν τεράστια επιτυχία την οποία την μεταφέρουν στην Αθήνα στο Fantasia. Toν χειμώνα του 2015 εμφανίζεται στη Θεσσαλονικη στο Club Vogue έχοντας στο πλευρό της ανερχόμενους καλλιτέχνες ανάμεσα σε αυτούς ο Λούκας Γιώρκας. Αυτή τη στιγμή, η Πέγκυ Ζήνα, συμμετέχει ως μία από τους 4 κριτές της επιτροπής του talent show The X-Factor (Ελλάδα) στο κανάλι του ΣΚΑΙ.

 

πηγη: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

This is the heading