x

Παντάκης Γιάννης

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Γιάννης Παντάκης, γεννήθηκε στο Χαρτούμ/Σουδάν το 1964, από όπου με την οικογένειά του, το 1967 επέστρεψαν στην Ελλάδα, στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο της πληροφορικής, της οργάνωσης  και πιστοποίησης επιχειρήσεων. Παράλληλα όμως ασχολείται με τη μουσική, ενώ η μελοποίηση και η σύνθεση αποτελούν γι’ αυτόν πάντα μία ιδιαίτερη πρόκληση. Από τα παιδικά του χρόνια έλαβε θεωρητική εκπαίδευση στη μουσική και αργότερα εργάστηκε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ως επαγγελματίας μουσικός. Η ενασχόλησή του αυτή, αναπόσπαστο μέρος της ζωής του, δεν έπαψε ποτέ να τον συντροφεύει. Έχει μελοποιήσει αρκετά ποιήματα, τόσο δικά του όσο και άλλων ποιητών. Το έργο του, έχει παρουσιαστεί με επιτυχία, σε συναυλίες του σε Ζάκυνθο και Αθήνα, καθώς και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις πολιτισμού, κυρίως παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και σε άλλες κοινωνικού περιεχομένου. Μέρος της δουλειάς του για τη Ζάκυνθο, έχει δισκογραφηθεί και κυκλοφορεί από τον Ιούλιο του 2017, με τον τίτλο «Η Ζάκυνθός μου» σε μία ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση βιβλίου-CD. Την περίοδο αυτή που διανύουμε, ηχογραφεί τη νέα του δουλειά με τίτλο: «Ανάκουστοι κελαηδισμοί», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του έτους 2019. Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Μπάστα-Σπίνου, γέννημα θρέμμα Ζακυνθινιά, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Μένανδρο και την Άννα. Η πολύχρονη σχέση τους τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να γνωρίσει τη Ζάκυνθο, να εντρυφήσει με πάθος στον πολιτισμό της, να την αγαπήσει και να την επιλέξει ως ιδιαίτερη πατρίδα του.  

Δισκογραφία
  • (2017) «Η Ζάκυνθός μου» – Βιβλίο-CD που περιλαμβάνει νέα τραγούδια, εμπνευσμένα από στίχους παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών. Οι μελωδίες με τα ηχοχρώματα του μαντολίνου, της κιθάρας και του βιολιού μάς παραπέμπουν στα γνωστά και αγαπημένα επτανησιακά ακούσματα.
 
Συναυλίες
  • (2/5/2015) – «Η Ζάκυνθός μου». Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Ζάκυνθο, στο θέατρο Σαρακινάδου, Ζάκυνθος
  • (9/1/2016) – «Η Ζάκυνθός μου στην Αθήνα». Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Ζάκυνθο, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών
  • (30/11/2018) – «Μουσικός περίπλους». Ένα μουσικό ταξίδι σε όμορφες ελληνικές ακτές, στο Θέατρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», Ν.Κόσμος, Αθήνα, με το μουσικό του σχήμα «Melodie per Sempre» και τη γυναικεία χορωδία «Ροδάμπελος» από τη Ζάκυνθο
  • (6/4/2019) – «Ένα πέρασμα στο Ιόνιο». Στην Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων, στα Άνω Πατήσια, με το μουσικό του σχήμα «Melodie per Sempre»
 
Συμμετοχές
  • (2/8/2014) – Βιβλιοπαρουσίαση Διονυσίας Μούσουρα, στο Barrage Club, Ζάκυνθος. Πρώτη δημόσια εκτέλεση τριών τραγουδιών.
  • (19/8/2017) – «Ζακυνθινές Μουσικές Μνήμες». Συναυλία του Ωδείου «Δημήτρης Μητρόπουλος», στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου. Παρουσίαση δέκα τραγουδιών από το μουσικό του άλμπουμ «Η Ζάκυνθός μου».
  • (22/7/2017) – Βιβλιοπαρουσίαση Διονυσίας Μούσουρα “Ταξίδια που δεν τελείωσαν”, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Παρουσίαση μελοποιημένης ποίησης Διονυσίας Μούσουρα. 
  • (24/3/2018) – «Βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του δημοσιογράφου-πολεμικού ανταποκριτή Γιώργου Α. Γεωργιάδη», στην Αίθουσα Λέσχης «Ο Ζάκυνθος», Ζάκυνθος.  Παρουσίαση σε πρώτη δημόσια εκτέλεση, δύο νέων τραγουδιών του, σε στίχους Λενέτας Στράνη. 
  • (12/5/2018) – 4ο εαρινό χορωδιακό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2018. Συνόδευσε με την κιθάρα του τη γυναικεία χορωδία «Ροδάμπελος» από τη Ζάκυνθο, με την καθοδήγηση της Ανδριάνας Λυκούρεση, ενώ παράλληλα ερμηνεύτηκε σε πρώτη δημόσια εκτέλεση, το τραγούδι του «Το Μαϊστράλι»
  • (11/5/2019) – 1ο χορωδιακό φεστιβάλ Κενταύρου 2019, Βόλος. Συνόδευσε με την κιθάρα του τη γυναικεία χορωδία «Ροδάμπελος» από τη Ζάκυνθο, με την καθοδήγηση της Ανδριάνας Λυκούρεση, ενώ παράλληλα ερμηνεύτηκε σε πρώτη δημόσια εκτέλεση, το νέο του τραγούδι «Τα Εφτάνησα»
  • (16/5/2019) – Παρουσίαση ποιητικής συλλογής, Ανάκουστοι Κελαηδισμοί της Λενέτας Στράνη, στη Στοά του Βιβλίου, Αίθουσα Λόγου & Τέχνης, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Παρουσίαση πέντε νέων τραγουδιών του, από την ποιητική συλλογή, με τμήμα του μουσικού του σχήματος «Melodie per Sempre»
  • (28/9/2019) – Παρουσίαση βιβλίου, Κίτρινο υποβρύχιο της Σεμίνας Διγενή, στον Κόκκινο Βράχο, στη Ζάκυνθο. Συμμετοχή με 4 τραγούδια, εκ των οποίων ένα δικό του από τη δισκογραφική του δουλειά «Ανάκουστοι κελαηδισμοί». 
  Πηγη http://yapanta-melodies.blogspot.com/p/blog-page_38.html

This is the heading